ABOUT THE SOULSISTER

The Soulsister is een drogisterij gespecialiseerd in natuurlijke voedingssupplementen voor iedereen die, in wat voor fase in het leven dan ook, wel wat extra aanvulling kan gebruiken. Goede, uitgebalanceerde voeding helpt u niet alleen om vandaag fit te zijn maar ook in de toekomst gezond te blijven.

In onze maatschappij hebben echter maar weinig mensen een optimaal uitgebalanceerd voedings,- en leefpatroon. Kinderen in de groei, stress, onregelmatig eten, ouderdom en luchtvervuiling zijn slechts enkele factoren die het natuurlijk evenwicht beinvloeden.  Dan is het verstandig om te kiezen voor een goede aanvulling.

Bij The Soulsister kunt u niet alleen terecht voor natuurlijke voerdingssupplementen, zoals Solgar, Viridian, Vitakruid, Vitals, AOV, Orthica, Now, Vitortho, Biovitaal, Biotics Research, Terra Nova, Anima Mundi, The Health Factory, Lamberts, Royal Green, de proteïne van Sun Warrior, en alle Alka accessoires voor het basische leven, maar ook homeopatische geneesmiddelen zoals Heel, Weleda, VSM, Vogel, Pfluger en Steigerwald. We hebben prachtige natuurlijke cosmetica merken zoals Witlof, Bloom, Aromalogic, Hauschka, Farfalla, SMPL en Ohm. De natuurlijke haarverzorgingslijn van Phyto en Green People. En een hele kast vol met essentiële olie vervaardigt voor therapie, geurverspreiding en natuurlijke verzorging van De Groene Linde. Je vindt er meer dan 100 enkelvoudige oliën en geurfrequenties.

Natuurlijke producten zijn erg belangrijk voor The Soulsister. Producten die zo dicht mogelijk bij de natuur staan, staan daarmee ook het dichtst bij de mens. Natuurlijke supplementen zullen bijvoorbeeld het best door het lichaam worden herkend, en zullen ook op de beste manier in het lichaam hun werk kunnen uitoefenen.

Daarom hebben wij ook allerlei natuurlijke producten voor uw voeten,  handen en tanden. Wij voeren een breed assortiment met “hard-to-find-items”. Als u een product mist, voelt u zich dan vrij om het te vragen. We hebben het de volgende dag in huis voor u!

YOU HAVE THE POWER TO HEAL YOURSELF!

IN DE MEDIA

Glamour – Kim’s blog

Op aanraden van Thorsten – die mij namens Detox Academy begeleidt – bracht ik gisteren een bezoek aan The Soulsister Vitamins op de Elandsgracht in Amsterdam. Een drogist, gespecialiseerd in supplementen en superfoods.

Op mijn boodschappenlijst: groene klei en probiotica.

De groene klei neem ik de komende drie weken elke ochtend en avond vermengd met water in, om mijn darmen te reinigen. Door de klei worden je darmen grondig schoongemaakt, ook goede bacteriën worden verwijderd. Door het innemen van probiotica vul ik die weer aan en ondersteun ik mijn darmen.

De eigenaresse Miranda dacht met me mee en informeerde me goed over de – voor mij onbekende – producten. Een superfijne winkel!

Kroon op het werk

“Ik droom over recepten, daarna ga ik ermee aan de slag”


Een soort uit de hand gelopen hobby. Zo noemt ze het zelf. Lioba Steinkamp maakt haar eigen superfood truffels. Zónder suiker! De truffels bevatten bijzondere ingrediënten als Japanse miso en Himbeergeist. Hoe ze aan inspiratie komt? Ze droomt de recepten. De volgende ochtend gaat ze er mee aan de slag…

Hoe we ons voelen heeft te maken met wat we eten… 

“Ik was vaak ongelooflijk moe. En had altijd al het vermoeden dat het met mijn voeding te maken had. Dat is tenslotte wat je elke dag tot je neemt. Verschillende artsen hadden geen idee wat er met mij aan de hand was. Toen ben ik zelf op zoek gegaan naar het antwoord. Zo ontdekte ik dat ik intolerant was voor suikers en gluten.” Ah dus zo ben je op het idee gekomen chocoladetruffels zonder suiker te maken… “Precies! Ik ben altijd al een lekkerbek geweest maar wilde ondanks mijn voedselintolerantie, nog steeds lekker kunnen eten.” Maar je truffels smaken wel zoet… “Dadels zijn het enige zoetmiddel in de truffels. Hierdoor is geen extra suiker nodig. En de dadels worden ook als een natuurlijk afrodisiacum gebruikt. Naast de dadels zitten er verschillende ingrediënten die afrodiserend werken of positieve invloeden hebben op je lichaamsfuncties. Hierop kies ik de ingrediënten uit. Zo heeft bijna alles een positief effect.” Sommige truffels bevatten alcohol… “Nou, inderdaad het enige ingrediënt dat niet per se gezond is. Maar het voegt toe aan de smaakintensiteit en smaakervaring van de truffels. Ambrosia Truffels bevatten vaak in alcohol de ingelegde rozijnen en gedroogd fruit. Ik gebruik alleen hoogwaardige alcohol zoals Jamaicaanse rum, Italiaanse grappa, Duitse Himbeergeist of Japanse sake.”
Je deed ook inspiratie op in het buitenland… “Ik herinnerde me een reis naar Australië . Daar ontmoette ik iemand die balletjes met dadels en pistachenootjes maakte. Heel inspirerend. Eenmaal thuis ben ik gaan experimenteren. Uiteindelijk kwamen daar verschillende soorten truffels uit.” Recepten ontstaan in je dromen, dat klinkt bijzonder… “In mijn dromen bedenk ik recepten. Dat klinkt heel gek, maar zo gaat het echt. Ik word om drie uur ’s nachts wakker en ga dan het recept dan verwezenlijken. En, op één of andere manier lukt het altijd.”
Waar kunnen we je bijzondere truffels kopen? “Op dit moment verkoop ik mijn truffels bij Soul Sister op de Elandsgracht, Amsterdam. En ik sta regelmatig op de Underground Boerenmarkt in Amsterdam.”
Hoe ziet de toekomst er uit? “Ik denk nog helemaal niet in ‘competitie’ of concurrentie. Ik hoop in de toekomst veel meer soorten truffels te kunnen bedenken.”

Elandsgracht

De Elandsgracht was op 15 september 2012 de gelukkige verwelkomer van een even mooie als gezonde aanwinst. Bij de naam Soulsister denk je misschien niet direct aan een drogist die zich specialiseert in, en onderscheidt met, supplementen en superfoods. Echter, gezien de passie die eigenaresse Miranda heeft voor haar vak, plus haar niet te onderschatten liefde voor Motown muziek, is het verband snel gelegd.

kijk ook op: www.elandsgracht.com

THE SOULSISTER VITAMINS

Natural Vitamins, Superfoods, Nano Shots & Cosmetics

Elandsgracht 132,
1016 VB Amsterdam

Telefoon: 020 623 4147
E-mail: Info@thesoulsister.nl

Openingstijden
Maandag: 09:30 – 18:30
Dinsdag: 09:30 – 18:30
Woensdag: 09.30 – 18.30
Donderdag: 09.30 – 18.30
Vrijdag: 09.30 – 18.30
Zaterdag: 09:30 – 17:30
Zondag: 12:00 – 17:30

WAAR KUN JE ONS VINDEN