KROON OP HET WERK

AMBROSIA

“Ik droom over recepten, daarna ga ik ermee aan de slag”Een soort uit de hand gelopen hobby. Zo noemt ze het zelf. Lioba Steinkamp maakt haar eigen superfood truffels. Zónder suiker! De truffels bevatten bijzondere ingrediënten als Japanse miso en Himbeergeist. Hoe ze aan inspiratie komt? Ze droomt de recepten. De volgende ochtend gaat ze er mee aan de slag…

Hoe we ons voelen heeft te maken met wat we eten… “Ik was vaak ongelooflijk moe. En had altijd al het vermoeden dat het met mijn voeding te maken had. Dat is tenslotte wat je elke dag tot je neemt. Verschillende artsen hadden geen idee wat er met mij aan de hand was. Toen ben ik zelf op zoek gegaan naar het antwoord. Zo ontdekte ik dat ik intolerant was voor suikers en gluten.” Ah dus zo ben je op het idee gekomen chocoladetruffels zonder suiker te maken… “Precies! Ik ben altijd al een lekkerbek geweest maar wilde ondanks mijn voedselintolerantie, nog steeds lekker kunnen eten.” Maar je truffels smaken wel zoet… “Dadels zijn het enige zoetmiddel in de truffels. Hierdoor is geen extra suiker nodig. En de dadels worden ook als een natuurlijk afrodisiacum gebruikt. Naast de dadels zitten er verschillende ingrediënten die afrodiserend werken of positieve invloeden hebben op je lichaamsfuncties. Hierop kies ik de ingrediënten uit. Zo heeft bijna alles een positief effect.” Sommige truffels bevatten alcohol… “Nou, inderdaad het enige ingrediënt dat niet per se gezond is. Maar het voegt toe aan de smaakintensiteit en smaakervaring van de truffels. Ambrosia Truffels bevatten vaak in alcohol de ingelegde rozijnen en gedroogd fruit. Ik gebruik alleen hoogwaardige alcohol zoals Jamaicaanse rum, Italiaanse grappa, Duitse Himbeergeist of Japanse sake.”
Je deed ook inspiratie op in het buitenland… “Ik herinnerde me een reis naar Australië . Daar ontmoette ik iemand die balletjes met dadels en pistachenootjes maakte. Heel inspirerend. Eenmaal thuis ben ik gaan experimenteren. Uiteindelijk kwamen daar verschillende soorten truffels uit.” Recepten ontstaan in je dromen, dat klinkt bijzonder… “In mijn dromen bedenk ik recepten. Dat klinkt heel gek, maar zo gaat het echt. Ik word om drie uur ’s nachts wakker en ga dan het recept dan verwezenlijken. En, op één of andere manier lukt het altijd.”
Waar kunnen we je bijzondere truffels kopen? “Op dit moment verkoop ik mijn truffels bij Soul Sister op de Elandsgracht, Amsterdam. En ik sta regelmatig op de Underground Boerenmarkt in Amsterdam.”
Hoe ziet de toekomst er uit? “Ik denk nog helemaal niet in ‘competitie’ of concurrentie. Ik hoop in de toekomst veel meer soorten truffels te kunnen bedenken.”

http://www.dekroonophetwerk.nl/nieuws/item/ik-droom-over-recepten-daarna-ga-ik-ermee-aan-de-slag/

All Content © The Soulsister